avantgardecosmetics

Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Gastenboek
Zojuist mijn bestelling ontvangen en ik ben er heel blij ... lees meer >>
03-05-2012

Tijdje geleden bij u besteld. Zo\`n 50 verschillende geuroliën en ... lees meer >>
18-04-2012

Weer super snel geleverd! Bedankt ... lees meer >>
17-04-2012

Plaats een bericht >>



Plantaardige olie en vetten.

          Herkomst en werking van plantaardige oliën

Planten oliën kun je vergelijken met je eigen huidvet. Ze houden de huid soepel en houden het vocht vast.Planten oliën zijn in drie categorieën in te delen:
drogend - halfdrogend en niet drogend. Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linolenzuur), des te sneller droogt  de olie, dit noemt men verharsen.

Droge, rijpere huid zijn nietdrogende en halfdrogende oliën heel geschikt.
Vette huid kunnen het beste drogende oliën gebruikt worden
Gemengde huid gebruikt men halfdrogende oliën .

Drogende olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
Halfdrogende olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
Nietdrogende olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren

Wij leveren ook in grotere hoeveelheiden op aanvraag.    


Pagina 1 | 2 | 3

Sesamolie v.a. 100ml

Sesamolie v.a. 100ml

Sesamolie: halfdrogende olie    INCI: Sesamum Indicum Herkomst: wordt gewonnen door het persen van de zaden en bevat veel vit. B1, E en F en ...
€ 2 70




géén afbeelding
beschikbaar

Sheanuth-olie INCI Butyrospermum Parkii 100ml

Deze sheanut olie is gewonnen uit het zaad van de sheanuthboom. Deze waardevolle sheaolie is geschikt voor emulsies voor de droge huid. Heeft ...
€ 2 95




Soja olie

Soja olie

€ 1 50




géén afbeelding
beschikbaar

Sonöl/Cetiol INCI: PEG 7 glyceryl cocoate

Cetiol is afgeleid van natuurlijk castorolie is zeer hittebestendig is en wateroplosbaar Het wordt voornamelijk gebruikt in zonbeschermingproducten om sofi-O in op te lossen.  ...
€ 2 95




Tarwekiemolie v.a. 100ml

Tarwekiemolie v.a. 100ml

Tarwekiemolie:drogende olie     INCI:Triticum Aestivum Herkomst: Uit de kiemende  tarwekorrel wordt deze oranje/rode sterk ruikende koudgeperste zware olie gewonnen die bestaat uit 62% linol en ...
€ 3 30




Teunisbloemolie v.a. 50ml

Teunisbloemolie v.a. 50ml

Teunisbloem-olie: drogende olie      INCI: Oenothera Biennis Herkomst: Door koude persing gewonnen uit de zaden van de teunisbloem.bevat 67% linolzuur,14% gamma-linolenzuur(GLA), 11% oliezuur. Geschikt voor: ...
€ 5 75




Vloeibare kokosolie va 100ml

Vloeibare kokosolie va 100ml

 Fractionated kokos olie Deze lichte vloeibare , droge olie worden gebruikt in zeep, crèmes en lotions. Ook veel gebruikt als basis voor parfums ...
€ 2 75




géén afbeelding
beschikbaar

Walnootschaalolie INCI Phytocentrol Walnoot

Geschikt voor de gecombineerde huid,droge huid en de rijpere huid . Emulsies met deze olie werken rijkelijk verzorgend en voelen niet zwaar aan. ...
€ 3 75




Wortelolie 100ml

Wortelolie 100ml

.Wortelolie is geen echte olie maar een maceraat. Werkt kalmerend bij een jeukende huid en is goed in te zetten bij eczeem en psoriasis. Het ...
€ 5 95



Pagina 1 | 2 | 3