SoFitix Breitband INCI; Titanium dioxide,zinc oxide per 50gr.

Vorige Artikel 8 van 8

 

Dit is een minerale zonbescherming bestaande uit titaniumdioxide en zinkoxide, waarmee een maximale bescherming van SPF 12 kan worden bereikt. Een opname in lipverzorging, zonnegels, zonnebrandcrèmes en zonnesprays met oliegehalte is mogelijk.

SofiTix breedband is een mineraal, natuurlijk zonbeschermingsfilter en bestaat uit het volledig niet-giftige titaniumdioxide en zinkoxide en een kleine hoeveelheid Simethicone.

Titaandioxide absorbeert voornamelijk UV-A-stralen en zinkoxide absorbeert voornamelijk UV-B-stralen. Deze combinatie van beide minerale stralingsfilters is een uitstekende combinatie van zonbescherming.

Dosering: Per procent SoFI TIX in de totale hoeveelheid crème neemt de SPF toe met ca. 2.

Dus bij een hoeveelheid van 100 g room: 10% SoFI TIX breedband = SPF van ca. 20.

Maximale gebruiksconcentratie: 15% van de totale hoeveelheid, d.w.z. een SPF van ongeveer 30.

Met een hogere concentratie SofiTix-breedband heeft het applicatiegedrag van de crème veel te lijden - het wordt veel witter en is dan erg moeilijk uit te smeren op de huid.

De toevoeging van Simethicon (een siliconenolie) maakt het gemakkelijker om de SofiTix-breedband in de formulering op te nemen en het toepassingsgedrag wordt aanzienlijk verbeterd. Bovendien mag squalaan in geen enkel zonnescherm ontbreken - deze prachtige grondstof vermindert het "wit worden" van een crème en maakt het gemakkelijker om het zonnescherm gelijkmatig aan te brengen. Dit is vooral belangrijk om betrouwbare zonbescherming te verkrijgen

Opname van de SofiTix-breedband:

Bij het maken van een crème wordt deze in de vetfase geroerd; verwarm alleen de basisoliën en voeg de emulgator direct toe. Roer dan de SofiTix breedband goed en zo lang mogelijk door met een mini mixer of iets dergelijks. totdat er een uniforme witte massa is gevormd zonder klonters.

Voeg pas daarna werkstoffen toe en breng de water- en vetfase bij elkaar.

SofiTix breedband is eigenlijk niet oplosbaar in olie (zelfs niet in water !!!), maar wordt bevochtigd door de lipiden daar, dus goed roeren is essentieel!

Aandacht!

Werk goed in, want als er klontjes achterblijven, is er onvoldoende bescherming tegen de zon op de huid! Je kunt ook wat olie en klei nemen met de SoFI TIX en dan pas toevoegen! (spreidt zich dan beter uit)

Een grondstof die alle UV-A en UV-B stralen filtert.De fijn gemalen poeder moet goed door de creme gemengd worden anders krijg je strepen.

Bij 10% SoFi-Tex Breitband krijg je een goede Sunblocker en bij 7% een beschermingsfactor  van 15.

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel