Passiekruid va 50g INCI; Passiflora Incarnata

Vorige Artikel 79 van 104 Volgende
€ 3,50 (inclusief 21% btw)

De passiebloem is  is een winterharde klimplant die 10 meter hoog kan worden. De stengels zijn dun, groen en verhout, de loofbladeren 3- tot 5-delig gelobd. De witte en purperen bloemen staan afzonderlijk. De plant houdt van veel zon. Er zijn over de hele wereld meer dan 400 passiebloemsoorten.

In de landen van herkomst werd de passiebloem al lang als kalmeringsmiddel gebruikt. Ze werd pas later bekend in Europa. De verse en gedroogde bladeren en stelen worden medicinaal gebruikt.

Farmacologisch belangrijke inhoudsstoffen zijn flavonoïden, cyanogene glycosiden en etherische olie.

Passiebloem heeft vele geneeskrachtige eigenschappen en wordt gebruikt in de volksgeneeskunde. Bijvoorbeeld bekend als de “vleermuis”, hebben de Indianen eind XVI eeuw de plant gebruikt bij de behandeling van leverziekten; Passiflora sexocellata – bij de behandeling van oogziekten, andere soorten als laxeermiddel.

De bladeren van de passiebloem (Passiflora incarnata) worden in de fytotherapie als kalmeringsmiddel en slaapmiddel gebruikt. De passievruchten van een aantal soorten zijn eetbaar.

 

Thee: schenk 150 ml kokend water over 1 theelepel kruid, laat het 10 minuten trekken, drink 2 tot 3 maal per dag en 1 uur voor het slapengaan telkens een kopje.

Beperkingen in het gebruik: er is geen informatie over het gebruik door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. De toepassing van passiebloem kan slaperigheid veroorzaken en het reactievermogen achter het stuur beïnvloeden.

Krachten Vrede,slaap,vriendschap

Magie: In tegenstelling met de naam geeft passiekruid rust en klamte. Een passiebloem in huis haalt de scherpe kantjes van een ruzie af,kalmeert en brengt vrede. Draag de bloemen om vriendschap en populariteit aan te trekken. In een kussentje brengt het je in slaap

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel