Lebkuchen ( peperkoek) BESTSELLER

Artikel 43 van 71
€ 1,75 (inclusief btw)

Een heerlijke zoete maar ook  kruidige geur van peperkoek. In Duitsland noemen ze dit de geur van lebkuchen een traktie die vooral met kerst wordt gebakken.

Hier het recept: Lebkuch harten

  • 425 g volkorenmeel
  • 200 g amandelmeel
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 225 g poedersuiker
  • 2 citroenen
  • 1 middelgroot ei
  • 1 ei
  • 150 ml halfvolle melk
  • 250 g vloeibare honing
  • 5 g tarwebloem (om te bestuiven)
  • WERKWIJZE:
  • Meng het volkorenmeel met het amandelmeel, de kruiden, bakpoeder, het zout en 1/3 van de poedersuiker. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het meel.
  • Splits de helft van de eieren en houd het eiwit apart. Voeg de eidooier samen met de rest van de eieren, de melk en honing toe aan het meel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd per koekje een hart uit, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10 min. gaar. Ze hoeven nauwelijks te kleuren. Wil je de harten aan een touwtje kunnen ophangen, maak er dan met een satéprikker een gaatje in. Laat de harten afkoelen.
  • Klop ondertussen het achtergehouden eiwit stijf met een mixer. Meng met de rest van de poedersuiker tot een glazuur. Doe het glazuur in een van bakpapier gevouwen cornetje en versier de lebkuchenharten ermee.
  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2024 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel