SALE!!!! WIEROOK

Wat is wierook

Wierook wordt de dag van vandaag steeds vaker gebruikt. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van kruiden en het rustgevende effect dat daaruit voortkomend is. Het wordt ook gebruikt om ruimtes te reinigen, te zuiveren. . Kwade entiteiten worden met wierook uitgebannen, het trekt natuurlijk ook de goede entiteiten aan. Maar ook veel mensen gebruiken het als  sfeermaker, ook huiselijke geuren zoals kook/bak of rook lucht worden door wierook verbannen.

In de oudheid werd wierook gebruikt als offer voor de goden. Op deze manier trok men hun aandacht voor de gebeden en vroeg men om hulp of bescherming.Wierook betekend letterlijk 'gewijde rook' .

Wierook wordt samengesteld uit verschillende ingrediënten bijv. hout, gedroogde wortelen, schors , bloemblaadjes, kruiden , plantenhars zoals mirre en frankincense, zaden, en essentiële oliën. Het kan zowel in losse als in vaste vorm worden gebruikt en moet worden aangestoken. Nadat het begint te smeulen, kringelt de rook omhoog en verspreidt een aromatische geur.

In de tijd van de farao's was wierook al een belangrijk onderdeel van hun rituelen. Het was een van de belangrijkste handelsgoederen van karavanen. De prijs van wierook kon die van goud evenaren. Bovendien was het belangrijk door zijn effect op negatieve invloeden van buiten. Wierook zuivert, beschermt en verbetert de sfeer in het algemeen.

De oudste vorm is korrelwierook zoals Olibanum en Mirrhe. Dit is een harsproduct afkomstig van bomen uit het Midden Oosten en India. Dit wordt nog steeds als de belangrijkste wierook beschouwd en gebrand in bijv. de katholieke kerk.

Je kan wierook gebruiken om:

. huis en/of werkruimte zuiveren
. positieve energie op te wekken 
. gezondheid positief te beïnvloeden
. positieve energie vrij te laten komen
. kwade invloeden, entiteiten te verdrijven
. kracht te concentreren
. sfeer te scheppen
. meditatie 

De kracht van zuivere wierook:
Geest: Zuivere wierook heft blokkades op door de reiniging van de energetische omgeving. Bovendien brengt hij geest en ziel in harmonie 
Ziel: Zuivere wierook brengt de ziel in balans en sterkt de emotionele authentieke vatbaarheid voor emoties. 
Lichaam: De helende kruiden die je in zuivere wierook terug kan vinden, activeren genezingsprocessen en ondersteunen het lichaam om zich op een natuurlijk ritme in te stellen.

Energie: Zuivere wierook helpt om negatieve energiestromen op de mens, omgeving en voorwerpen onschadelijk te maken. Destructieve energiestromen worden geneutraliseerd. 
Spiritueel: Door de overgang van grofstoffelijkheid naar fijnstoffelijkheid stelt de geest zich open voor contact met hogere sferen. 

Gebruik van wierook

Wierook werkt harmoniserend en helend. Het is een bijzonder en spiritueel product met vele toepassingen op het gebied van verstand, gevoel en lichaam.
In huis kan men wierook gebruiken voor hele eenvoudige toepassingen, bijvoorbeeld om sigarettenrook of ongewenste geuren in keuken en toilet te zuiveren. Ook voor ontspanning kan men in huis wierook branden, omdat het beschermend en ontspannend werkt voor onze belaste zenuwen. Er is namelijk aangetoond dat er een sterke relatie bestaat tussen onze reuk, onze stemming en onze emoties.

  • Wierook in de geur van rozen, viooltjes of latrus zorgen ervoor dat men blij wordt
  • Zoekt men innerlijke rust vinden, brand dan wierook met een sandelhout geur
  • De geur van musk helpt om ´s morgens wakker te worden of als hulp bij studie of werk

Wierook recept 

Je eigen wierook maken heeft als voordeel dat jij bepaald welke geuren,korrels of kruidenmengsel er gebruikt worden.Zo maak je zelf de perfecte wierook voor tijdens je meditaties, jaarfeesten en maanrituelen, of een wierook om je spell of ritueel meer kracht te geven. De eenvoudigste manier is allerlei droge ingrediënten in gelijke delen te mengen. Je voegt harskorreltjes, boom- bast, kruiden en bloemblaadjes bij elkaar en kunt het mengsel vrijwel direct branden. Probeer dit recept eens, het is geschikt voor iedere gelegenheid:
Ingrediënten

  • 15 gram hars
  • 15 gram blaadjes van de verbenaplant
  • 15 gram kaneel
  • 15 gram rozenblaadjes


Bereiding
Doe de kaneelstokjes ,verbena,rozenblaadjes en de hars in een vijzeltje , verpulver ze en meng ze door elkaar. Als je van een sterke geur houdt kun je eventueel 3 druppels kaneelolie en 3 druppels rozenolie toevoegen. Laat de wierook dan nog drie dagen drogen in een afgesloten pot of zak. 

Wierook branden

.Het branden van losse wierook gebeurt meestal met behulp van houtskooltabletten. Hiervoor zijn speciale houtskooltabletten en branders verkrijgbaar.Het meest gebruikte kooltje heeft een doorsnede van 4cm.

Leg een houtskooltablet in de brander of in een schaaltje met zand of steentjes en steek het tablet aan. U hoort nu een knetterend geluid: dit is salpeter die zorgt voor een goede ontbranding. Gebruik je een schaaltje met wat zand of zout  dan kan je als de houtskool gloeit enkele korrels hars-, poeder- of houtachtige wierook op het gloeiende tablet leggen. Belangrijk is dat er lucht onder het kooltje kan komen, anders zal het snel weer uitdoven.

Neem je tijd om de wierook goed aan te steken. Volg de gegeven aanwijzingen en dan zul je weinig problemen ondervinden. Vaak zijn mensen te haastig en zeggen dan dat het kooltje te oud of vochtig is als het niet wil branden. Als je het kooltje te snel neerlegt of de wierook te snel erop deponeert zal het kooltje doven. Als het kooltje goed brandt, kun je er 1/2 theelepel wierook op neerleggen. Steeds als dit is opgebrand kun je er 1/2 theelepel aan toevoegen. Het kooltje blijft nog lang nagloeien. Hou hier rekening mee als je het feest buiten viert. Doof de restanten van het kooltje met water en overtuig je ervan dat ze niet meer gloeien voordat je ze achterlaat of, liefst in zand, begraaft.

Een andere manier om  wierook te branden is met een waxinelichtje. Hiervoor gebruik je een  brandertje waar je de wierook op een zeefje boven de vlam verwarmt. Zeefjes zijn ook los te bestellen zodat deze ook te gebruiken zijn boven een oliebrander.

Gebruikt je een waxinelichtje dan komt de geur van de wierook wat langzamer vrij.

 

 

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel