DESINFECTIE VAN DE HUID.

Desinfectie van de huid

Er zijn veel andere manieren om besmet te raken met een ziekte dan door je gezicht aan te raken met je eigen besmette handen. Maar een grondige reiniging van de handen - vooral na een bezoek aan openbare ruimtes - is een van de meest effectieve beschermende middelen die we kennen tegen virale ziekten. 

Wat kunnen we doen Dat weet elk kind inmiddels: uitgebreid handenwassen is veilig: 30 seconden. Zeep en water zijn genoeg! Maar wie doet het? En het is niet altijd mogelijk. De tweede optie is om de handen te desinfecteren.

Als het gaat om huiddesinfectie, is de grootste uitdaging om de balans te vinden tussen de beste effectiviteit door het niveau van alcoholconcentratie en huidverzorging. Daarom volgen hier twee mengverhoudingen.

Desinfecterende spray

De spray met een alcoholpercentage van 70% heeft een beperkt virucide effect, d.w.z. ook tegen omhulde virussen zoals griep, corona, hiv, hepatitis etc. en tegen bacteriën en schimmels. Naar mijn mening is deze variant in de meeste gevallen voldoende.

Als de spray ook een virucide werking zou hebben, d.w.z. tegen niet-omhulde virussen zoals Noro en Rota, moet het alcoholgehalte 80% zijn . Op onze breedtegraad wordt een dergelijke hoge concentratie gewoonlijk aangekondigd, bijvoorbeeld voor reddingswerkers in het seizoen van diarree.

Spray 70% alcoholgehalte
190 ml (152 g) 
cosmetische basiswater 95%
60 ml gekookt, gekoeld water

80% alcoholgehalte
215 ml (172 g) 
cosmetische basiswater 95%
35 ml gekookt, gekoeld water

Belangrijk: Als het recept moet worden aangepast of uitgebreid, mag de verhouding van het cosmetische basiswater tot de totale hoeveelheid niet worden gewijzigd.

Verzorgende stoffen:
5 ml glycerine
10 druppels. lavendelolie  of een andere etherische olie zoals tijm of teatree of rozemarijn 

0,7-1,2 g Aloe vera 10-voud , optioneel

  • Let op: Dat de spray erg "kruidig" ruikt, de etherische oliën zorgen voor een goede geur en wat meer verzorging. Het desinfecterende effect is zo laag in vergelijking met alcohol dat het niet significant is.
     

Bereiding: Meng glycerine met water, voeg dan alcohol en etherische olie toe , schud goed en giet in een spuitfles.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel