Tea-tree INCI Melaleuca alternifolia australie10ml

Vorige Artikel 60 van 70 Volgende
€ 1,95 (inclusief btw)

Tea tree olie pure natuurlijke etherische olie

Herkomst : Australië; 100% natuurlijk, van de ouderplant.

specialiteit / cosmetisch effect: tea tree olie wordt vaak aangeduid als de EHBO in een flesje. Het heeft een antiseptisch, ontstekingsremmend, pijnstillend, zenuwversterkend, algemeen stimulerend, anti-infectie. Ook werkt het bacterie- en schimmeldodend.

Toegepast op wratten, deze kunnen verdwijnen. Tea tree olie kan ook helpen bij zweertjes in de mond (niet bij jonge kinderen), acne en andere huidproblemen, waaronder hoofdhuidproblemen.

De olie is niet giftig en slechts licht irriterend, waardoor het een van de weinige essentiële oliën is die ook puur kan worden gebruikt.. Dit moet de absolute uitzondering blijven, omdat roodheid kan optreden wanneer het alleen wordt gebruikt.

Toepassingsgebied: als additief in bijna elk cosmetisch product. Vooral geschikt voor deodorants vanwege het geurverdrijvend effect.

Verwerkingstip: Tea tree olie heeft een zeer sterke eigen geur, maar het verdampt zeer snel na het aanbrengen.


Al in de oude beschavingen van Egypte, India en China kende men de kracht van essentiële oliën. Deze lichte vluchtige oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen en bladeren van bepaalde planten. De soms indringende geuren hebben invloed op je stemming, op de geestelijke veerkracht en brengen een prettige sfeer in huis. 


Aanbevolen gebruik: uitwendig te gebruiken.

Verdamping

Aromalampje: doe 1-6 druppels olie in het waterbakje boven het waxinelichtje. Zorg dat er altijd voldoende water in het bakje staat.

Luchtbevochtiger

Vul de luchtbevochtiger met schoon water. Voeg 3-5 druppels van je favoriete essentiële olie toe aan het water. Het water wordt omgezet in stoom, waardoor een koude verneveling ontstaat.

Massage/ huidolie

Essentiële olie niet onverdund in de pure vorm gebruiken, omdat de concentratie te sterk is. Bij het gebruik van essentiële olie in pure vorm kan het de huid irriteren. Vanwege deze reden is het advies om een essentiële olie te combineren met een basisolie, meng 2-6 druppels olie met 10 ml basisolie zoals jojoba- of amandelolie. Probeer de olie eerst op een plekje op de huid (bij voorkeur in de elleboogplooi) uit.

Massage-olie: los 10 tot 15 druppels op in neutrale huid- of massage-olie.

Badolie: los 4 tot 6 druppels essentiële olie op in 10ml neutrale olie en 1 ml lv 41 ( oplosmiddel)en voeg dit toe aan het volle bad. Heerlijk om je lichaam en geest te ontspannen.

Opmerking: Irriterend voor de huid bij direct contact.

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2023 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel