ETHERISCHE OLIE 100% natuur

Etherische olie is net als wierook o,a. een sfeermaker in  huis. Etherische olieen worden dan ook heel veel toegepast om hun helende werking.            

 Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën,essentiële oliën of vluchtige oliën genoemd.Etherische olie bevindt zich in de bloemen bijv. bij rozen in de rozen blaadjes of in de vrucht ,zoals bij de sinaasappel in de schil.De olie bevindt zich ook in de stengels en de wortels dus de gehele plant.

Etherische oliën worden op een natuurlijke wijze uit planten en kruiden gewonnen door: destilleren,weken,persen,macereren en enfleureren.Ze zijn vrij kostbaar omdat een plant deze olie in slechts minuscule hoeveelheden bevat. Voor de bereiding van 1 liter lavendelolie bijv heeft men ruim 100kg lavendelbloemen nodig. Etherische oliën zijn dan ook hoog geconcentreerd,zodat men maar een paar druppels nodig heeft om een voelbaar effect te krijgen.

Verschil Etherische olie tussen 100% Natuur en Natuur identiek

Natuurlijke etherische olie wordt verkregen door extractie uit wortels, boomschors, planten, delen van planten, bloemen en/of vruchten. Zonder verdunning of synthetische toevoegingen.

In de natuur is geen enkel product het zelfde qua geur of smaak.. Dat geldt ook voor etherische oliën. Soms ruikt een olie, die wel 100% zuiver is, wat minder  bij de ene zending in vergelijking met een andere zending.

De geur van een etherische olie kan bij elke levering soms anders zijn. Dat heeft vaak te maken met de verschillende seizoenen ,warm of koud maar ook aan het gebied waar de planten groeien.

Veel mensen willen namelijk altijd dezelfde geur bij een bepaalde etherische olie. Dat is niet mogelijk bij natuurlijke, etherische oliën, dus gaan aanbieders soms de geur zo bewerken dat deze altijd hetzelfde is.

Bij een echt natuurlijk product is er altijd variatie in kwaliteit, geur, prijs en kwaliteit.

Natuuridentike etherische olie ( NI)

Natuuridentiek betekend dat de chemische samenstelling identiek is aan het natuurlijke product.  Synthetisch gemaakt, zonder plantmaterialen, maar op chemisch wijze gelijkwaardig aan het natuurlijke product. Bij etherische olie betekent het meestal dat het een synthetisch product is dat qua geur lijkt op het natuurlijke product.

Bij bewerkte, synthetische producten zal u altijd een constante geur, stroperigheid en kwaliteit krijgen

Etherische oliën zijn krachtige oliën met talrijke eigenschappen, kunnen stimulerend werken zowel bij inwendig als uitwendig gebruik en kunnen een helende werking hebben.Veel mensen denken dat etherische olieen en kruiden  ongevaarlijk zijn maar dat is niet helemaal juist. Er bestaan heel wat heilzame kruiden ,giftige planten en ook kruiden die bij overmatig gebruik vervelende,zelfs gevaarlijke bijwerkingen kan geven. Veel geneesmiddelen worden gemaakt op basis van kruiden. Dit zelfde geldt ook voor etherische olieen,die sterk geconcentreerd zijn en bij overmatig gebruik geeft dat bijwerkingen.

Tijdens zwangerschap en als u borstvoeding geeft ,is het raadzaam geen etherische olie te gebruiken. Ook niet uitwendig omdat de olie via de huid in het bloed wordt opgenomen.

Gebruik etherische olie nooit rechtstreeks op de huid ,geeft sterke irritaties en kan brandwondjes geven.

 

De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet als medisch advies.
 Iedere zelfbehandeling is  voor eigen verantwoording!

 

.

per pagina
Sorteer op
    1 - 16 van 77 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2024 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel