Zonne producten,UV Filters ,bruinversnellers,zelfbruiners enz

Zonbeschermers

In de relevante literatuur wordt de vervaardiging van zonbeschermingsmiddelen vaak als problematisch gepresenteerd. Het is heel eenvoudig als u zich aan een paar basisregels houdt.
Bij zelfgemaakte zonnebrandproducten is het erg belangrijk om het eindproduct zorgvuldig in de zon te testen en de huid goed te observeren. Elke huid reageert anders en afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte ingrediënten kunnen er verschillen zijn in de SPF.
Er moet ook worden opgemerkt dat deze producten geen stoffen bevatten die de crèmes kunstmatig aan de huid "hecht" zodat ze niet kunnen worden afgezweet. Het is daarom noodzakelijk om vaker crèmes aan te brengen, vooral bij de minerale filters. Als je dit in gedachten houdt, zijn de zelfgemaakte zonnefilters op geen enkele manier inferieur aan de in de handel verkrijgbare zonnefilters en zijn ze ook veel huidvriendelijker.

Anti-zonnebrandmiddelen beschermen de huid tegen te veel UV-straling. Deze producten bewerkstelligen dit door de aanwezigheid van UV-filters. Deze ingrediënten beschermen de huid door het UV licht te absorberen, te reflecteren of een combinatie van deze twee. 

De UV-filters zijn onder te verdelen in twee categorieën: de organische en de anorganische UV-filters. Organische UV-filters zijn stoffen zoals benzophenon-3, 3-benzylidene camphor en ethylhexyl salicylate. De werking van de organische UV-filters berust op de absorptie van UV-licht. Het UV-licht wordt door het molecuul opgevangen en omgezet in een minder schadelijke vorm van energie. 

De anorganische filters daarentegen beschermen de huid voor het grootste deel door het licht te reflecteren of te verstrooien. Deze groep filters bestaat dan ook uit witte metaaloxiden, zoals titaandioxide en zinkoxide. De deeltjesgrootte van deze oxiden speelt een belangrijke rol bij de effectiviteit van de bescherming. Hoe kleiner het deeltje, des beter de bescherming, vandaar ook dat nanotechnologie een belangrijke rol speelt bij zonnecosmetica. 
Bron: www.ncv-cosmetica.nl

 

 

 

Sorteer op
  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2023 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel