BIO Sheabutter Organisch geraffineerd INCI: Butyrospermum Parkii 250gr

Vorige Artikel 7 van 9 Volgende
€ 7,95 (inclusief btw)

 

Shea Butter Biologisch Geraffineerd

Klassieke karitéboter heeft een uitstekend vermogen om door de huid te dringen zonder de poriën te verstoppen, waardoor de huid kan ademen. Shea Butter is licht geelachtig tot ivoorkleurig en een natuurlijk vet dat wordt gewonnen uit het zaad van de Afrikaanse sheaboom (Butyrospermum Parkii).

Het raffinageproces behoudt de chemische samenstelling, maar verwijdert de onzuiverheden die je aantreft in ongeraffineerde sheaboter. Dit maakt het meer geschikt om direct op de huid te gebruiken en gemakkelijker om mee te werken in cosmetische formuleringen, naast het verbeteren van de houdbaarheid. Geraffineerde sheaboter wordt aanbevolen voor gebruik in huidverzorgingsproducten.

Burkina Faso, traditionele productie en vrouwencoöperatie

De wilde karitéboom groeit uitsluitend in de savannes van de Sahel-regio in Noord-Afrika, gelegen tussen Senegal en Soedan. De oorsprong van onze Shea butter is Burkina Faso. De sheaboom produceert zijn eerste vruchten als hij ongeveer 20 jaar oud is en bereikt zijn volledige productie op de leeftijd van 40 - 50 jaar. Sheaboter wordt verkregen uit de zaden van de karité-noten.

Onze ruwe Shea butter rechtstreeks van de coöperaties in het dorp Burkina. De ruwe sheaboter wordt fysiek geraffineerd zonder gebruik te maken van oplosmiddelen (chemische raffinage), die alle vitamines zouden vernietigen. De geraffineerde Shea butter bevat geen toevoegingen.

Voordelen van Shea Butter

  • Dagelijkse huidbevochtiger (gezicht en lichaam)
  • Verzachting van de droge huid
  • Droge hoofdhuid
  • Huiduitslag - inclusief luieruitslag
  • Huidpeeling, na het zonnen
  • Vlekken en rimpels
  • Jeukende huid door uitdroging
  • Zonnebrand
  • Scheerschuim om irritatie van het scheermes te verminderen
  • Kleine huidwonden
  • huid scheuren
  • Verzacht de harde huid van voeten (vooral hielen)
  • Striae voorkomen tijdens de zwangerschap
  • Lichte brandwonden
  • Eczeem
  • Zon- en windbescherming
  • Gelijkmatige huidskleur
  • Verminder puistjes en littekens
  • Het elimineren van hoofdhuidirritatie door uitdroging of chemische verwerking
  • Bubbels voorkomen na het scheren
  • Acne verminderen (vooral in combinatie met African Black Soap)
  • Trekt snel in zonder een vettig laagje achter te laten
  • Helpt de elasticiteit van de huid te herstellen
  • Herstelt de glans van het haar

Gebruik van Shea Butter Huidverzorging

Veel gebruikt in cosmetica als vochtinbrengende crème en huidzalf.

Karitéboter kan alleen worden gebruikt om de huid te helpen. De onverzeepbare stof van de karitéboter bevat fytosterolen en terpeenalcoholen. Dergelijke onverzadigde elementen staan ​​bekend om hun uitstekende verzorgende, helende en regeneratieve eigenschappen. Verder bevat de sheaboter vitamine E, provitamine A en vitamine F. Vitamine F wordt op unieke wijze in grote hoeveelheden aangetroffen en het is vitamine F die de huid verjongt.

Wat Sheaboter zo nuttig maakt in huidverzorging, is het vermogen om de huid binnen te dringen zonder de poriën te verstoppen, waardoor de huid kan ademen. Karitéboter is zeer compatibel met de huid en is het beste in huidverzorging die is ontworpen om de gestreste en droge huid soepel en glad te maken.

Een van de meest populaire manieren om Shea te gebruiken, is door warmte toe te passen, zodat het een dikke vloeistof wordt en deze toe te voegen aan crèmebasis, waardoor we effectief body butters maken die we allemaal kennen. Wanneer de sheaboter terug in je blend trekt, zal de crème dikker worden en een heerlijke bodyboter vormen. Voorzichtigheid is geboden bij het matchen van de vetzuurprofielen.

Karitéboter kan ook op het haar worden gebruikt en is zeer hydraterend op droog haar, door simpelweg in de wortels te masseren. Zoals hierboven kan het worden gecombineerd tot conditioners om hun glans en voeding te verbeteren.

UV-Absorption:

Karitéboter heeft UV-absorberende eigenschappen (290nm - 310nm)

 

 

Karitéboter heeft een kenmerkende natuurlijke geur wanneer het ongeraffineerd is, wat veel mensen onaangenaam vinden. Verfijning (zoals dit product is), verwijdert deze geur zonder de natuurlijke samenstelling van Omega en Nutriënten aan te tasten. Karitéboter blijft bruikbaar na de periode van 18 maanden en blijft een effectieve vochtinbrengende crème, maar naarmate de boter ouder wordt, zal het unieke vetzuurprofiel dat het zo'n rijke minerale vochtinbrengende crème maakt, beginnen af ​​te nemen.

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2022 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel