Lysolecithine va 100ml INCI Enzym- gemodificeerde sojalecithine

Vorige Artikel 17 van 28 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)


Herkomst / beschrijving: Sterke, donkerbruine plantaardige vloeistof, die bestaat uit met enzymen gemodificeerd lecithine. Het komt heel dicht in de buurt van poedervorm van pure lecithine. Het is overigens zeer hydrofiel, dus bijzonder goed oplosbaar in water. Veel bekende bedrijven in natuurlijke cosmetica gebruiken lysolecithine in hun producten.

Toepassing concentratie: 0,5-10% afhankelijk van toepassing: 10% in badoliën, in shampoo tot 5% (liever minder) en in crèmes als co-emulgator tot 1% en als hoofdemulgator tot 5%.

toepassing:Lysolecithine is een allround talent. Het is geschikt voor olie in water, water in olie en gemengde emulsies. Het kan worden gebruikt als emulgator in badoliën, als aanvulling in shampoo, bad- en douche-additieven en ook als co-emulgator in emulsies. Lysolecithine is ook geschikt als koude-emulgator en kan zelfs in het uiteindelijke eindproduct worden geroerd.

Van bijzonder belang is de eigenschap van lysolecithine om emulsies te vergemakkelijken bij het gebruik van "zware" grondstoffen zoals bijenwas, lanoline, enz. Hier moet in bekende recepten eerst worden begonnen met zeer lage gebruiksconcentraties van 0,5-1% en, waar nodig, kan de dosering vervolgens langzaam worden verhoogd, omdat lysolecithine de gebruikelijke consistentie sterk kan veranderen. Als de crème echter vloeibaarder wordt, verliest het zijn voedende effect niet.

Tip voor de verwerking:Roer in de water- of oliefase. Voor emulsies of crèmes moet het eindproduct nog een dag in de koelkast rusten, dan goed roeren en vervolgens decanteren. Deze procedure ondersteunt de stabiliteit van de crème.

 

Koud geroerde bodymilk met lysolecithine

Deze bodymilk wordt snel opgenomen en laat een ongelooflijk fluweelachtig gevoel op de huid achter. Het is geschikt voor elk huidtype en wordt zelfs binnen 2 minuten gemaakt. Het kan niet eenvoudiger.

Normaal gesproken moeten vet- en waterfasen worden verwarmd om een ​​stabiele emulsie te vormen. Lysolecithine bereikt dit ook met koude ingrediënten. Dus alle waardevolle ingrediënten zijn perfect bewaard gebleven. Eigenlijk is deze lotion, afhankelijk van de gebruikte oliën zo rijk dat het niet langer nodig heeft. 

Vet fase:

15gr Zonnebloem - amandel - of een andere basisolie die past bij het huidtype

  5gr wilde rozen - Borage - of teunisbloemolie

10gr lysolecithine

  1gr guargom

Waterfase:

110 gr gekookt, gekoeld water voor de waterfase

Cooldown

1.5 ml  D-panthenol

15dr. Zijde-eiwit (zijde-eiwit)

20dr. Aloë Vera 10-voudig

10dr. Pro Vit F

10dr. etherische olie als gewenste

Conservering:

 16 dr.Conservering

Werkwijze:

Meng olie en lysolecitine  in het bekerglas en voeg vervolgens het water toe. Meng alles met een roerhulpmiddel goed tot er een lichtgele emulsie is gevormd. Voeg vervolgens de guargom toe en meng opnieuw goed om klontjes te voorkomen.

 Voeg vervolgens de resterende grondstoffen toe.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2023 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel