Ureum 50gr. INCI Urea

Vorige Artikel 50 van 56 Volgende
€ 1,30 (inclusief btw)

Ureum

Oorsprong / Omschrijving: kleine witte korrels (zoals zout). Sybthetische . Het  natuurlijke product is urine.
Gebruiksconcentratie: 0,5-5%, in sommige gevallen tot 10%

 Verlicht droge en eeltige huid, bijvoorbeeld de voetzolen,hielen. Verzacht jeuk en vermindert schilvervorming bij eczeem en psoriasis. Verhoogt vochtgehalte van de huid en bij gebruik van 3% werkt het goed bij acne en een onzuivere vette huid.

Toepassing: zepen en crèmes

Tip voor de verwerking: Goed oplosbaar in water en alcohol.

Opmerking: ureum moet niet te veel worden verhit, omdat het kan breken in componenten en  verliest zijn effectiviteit. Daarom moet men ureum voor gebruik in een creme niet  in de warme waterfase roeren, maar  vooraf worden opgelost met weinig water en vervolgens toegevoegd als andere actieve bestanddelen van het eindproduckt..

Let op: De toevoeging van ureum aan crèmes kunnen weer vloeibaar worden. De emulgator emulsan II is stablier in dit opzicht als Tegomuls. Bij hoge concentraties  kan bovendien worden gestabiliseerd met een bindmiddel. Xanthaan of PNC, wat ook geldt voor oppervlakteactieve stoffen. Lanoline gaat goed met ureum.

10% in de peeling bij de vette onreine huid.Verbeterd het vochtgehalte, gaat   schilveren tegen en jeukstillend.

Dosering:0,5-5%

Recept Badkaviaar: neem een flinke eetlepel natriumbicarbonaat en meng deze met vloeibare levensmiddel kleurstof naar wens. Als alles goed gemengd is goed mengen met ureum en geur naar wens en je hebt een heerlijke badkaviaar.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel