Sorbitol INCI Sorbitol 100gr

Vorige Artikel 45 van 59 Volgende

Wit poeder behoort tot de groep suikeralcoholen. Komt van nature veel voor in fruit en wordt in de voedingsindustrie gebruikt als zoetstof.

In cosmetica dient sorbitol als vochtvasthouder,zachtmaker en als zoetstof in tandpasta. Zacht voor tanden,goed huidverdragelijk en is minder plakkerig dan glycerine waaraan het verwant is. Sorbitol kan ipv ureum,glycerine of propyleenglycol gebruikt worden. Vaak wordt het ook met andere vochtvasthouders ingezet.Sorbitol is niet hittegevoelig en kan dus in de hete waterfase opgelost worden.

Dosering: als vochtvasthouder 1-10%

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel