Babassu olie va 100gr INCI; Orbignya speciosa Geraffineerd

Vorige Artikel 6 van 35 Volgende

Babassu olie wordt gewonnen uit de pitten van de Babassu-palm, die in het zuiden van Brazilië groeit. Het bevat verzadigde vetzuren die belangrijk zijn voor de huid samen met een hoge concentratie aan Laurinezuur en myristinezuur. Deze zuren hebben een smeltpunt die nauw bij onze lichaamstemperatuur ligt wat zorgt voor een koelingseffect wanneer het opgebracht wordt. De olie is daarnaast ook rijk aan vitamine E en fytosterolen, wat werkt als een ontstekingsremmer en antioxidant.

Babassu olie is een lichte olie (vergelijkbaar met kokosolie). Het voedt de huid, maar er blijft geen vettige laag achter. Kan worden gebruikt voor crèmes en lotions, lippenbalsems, lippenstiften, zon- en aftersunproducten, haarverzorging en body butter. Deze milde olie trekt snel in.

Babassu is verzachtend en o.a. gebruikt bij; gevoelige en droge huid, beschadigde huid, eczeem, snel geïrriteerde huid, gespleten en droog haar. Babassuolie laat zich goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën. Dit maakt de olie bijzonder dat het voor alle huidtypen geschikt is.

Babassu olie is een heldere tot helder gele vaste olie of boter welke smelt bij +/- 26 graden Celcius.

Babassu olie behoort tot de drogende oliën en wordt in de aromatherapie puur of in mengsels 

Vanwege de lage smelttemperatuur wordt dit product in flessen geleverd, om lekken te voorkomen. Als het product achteraf gaat stollen is dit zeer eenvoudig weer te smelten in een pan met water op een zeer lage warmte stand. De water temperatuur moet dan rond de 40 graden zijn.

.
 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel