Stearine zuur INCI; Stearic Acid 50gr

Vorige Artikel 8 van 8
€ 1,50 (inclusief 21% btw)

Stearinezuur is een natuurlijk voorkomend vetzuur. Kan worden gebruikt om hardheid toe te voegen aan zeep op basis van plantaardige olie. Werkt ook goed als verdikkingsmiddel in crèmes en lotions.

Van nature voorkomend in cacaoboter en sheaboter, is stearinezuur een krachtige emulgator die veel voorkomt in crèmes, lotions en conditioners. Het geeft een dunne, beschermende laag over het haar en de huid en helpt schade door vrije radicalen en andere omgevingsfactoren zoals  koude, wind en zon te voorkomen. Het werkt ongelooflijk goed in op olie gebaseerde formuleringen en aangezien het een natuurlijk vetzuur is, is stearinezuur een uitstekend cosmetisch ingrediënt voor huidverzorging, met name voor een rijpe, droge of probleemhuid. Vaak toegevoegd aan de vaste fase van een cosmetische formulering.

Gebruik voor stearinezuur :

Bodylotions & crèmes
Shampoos en conditioners
Make-up en zonverzorging

 

Houd er rekening mee dat stearinezuur af en toe een penetrante geur kan hebben, maar dit verschilt van partij tot partij. </>

Gebruik: 0,5 - 15%

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel