Hyaluronzuurpoeder / hoogmoluculair 1gr. INCI: Hyaluronic Acid

Vorige Artikel 25 van 56 Volgende
€ 7,50 (inclusief btw)

Hyaluronzuur, hoogmoleculair INCI: Sodium Hyaluronate.

Biotechnisch uit de celmembranen van micro-organismen geproduceerd, dus niet afkomstig van dieren zoals vroeger uit hanekammen.

Fijn wit poeder, biotechnisch. De natuurlijke stof is een van de basisstoffen van het bindweefsel dat de ruimte tussen de cellen opvult en zorgt voor het transport van de in water oplosbare stoffen tussen cellen.

De huid verliest naarmate we ouder worden vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid.

Hyaluronzuur versterkt ook de huidbarrière (de buitenste huidlagen). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Speciaal / cosmetisch effect: Hyaluronzuur is een anti-rimpel actieve ingrediënt en wordt veel toegepast in anti-aging producten, herstelt  droge of schilferige huid. Crèmes met hyaluronzuur zijn zeer licht en "luchtig" en trekken zeer goed in de huid. 

Toepassing: crèmes, body lotions, ooggel, anti-rimpel vloeistof.

Tip voor de verwerking: Door de gelerende eigenschappen van Hyaluronzuur kan het snel klonteren. Daarom vooraf oplossen met wat alcohol en een beetje water Voeg dit mengsel onder roeren aan de gekoelde waterfase of in het eindproduct.Even laten staan zodat het zich kan 'vullen'

Opmerking: De huidige batch van hyaluronzuur is zeer fijn gemalen en lost daardoor bijzonder goed op. Om een pure Hyalurongel te maken moet je deze iets indikken, bijv guargom is bijzonder geschikt.

Dosering:0,01-0,5% of 1 mespunt op 50gr creme

Oplossen in 2 druppels alcohol


 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2022 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel