ETHERISCHE OLIE 100% natuur

Etherische olie is net als wierook een sfeermaker in  huis, etherische olieen worden dan ook heel veel gebruikt onm hun helende werking.            

 Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën,essentiële oliën of vluchtige oliën genoemd.Etherische olie bevindt zich in de bloemen,  bij rozen in de rozen blaadjes of in de vrucht ,zoals bij de sinaasappel in de schil.De olie bevindt zich ook in de stengels en de wortels dus de gehele plant.

Etherische oliën worden op een natuurlijke wijze uit planten en kruiden gewonnen door: destilleren,weken,persen,macereren en enfleureren.Ze zijn vrij kostbaar omdat een plant deze olie in slechts minuscule hoeveelheden bevat. Voor de bereiding van 1 liter lavendelolie bijv heeft men ruim 100kg lavendelbloemen nodig. Etherische oliën zijn dan ook hoog geconcentreerd,zodat men maar een paar druppels nodig heeft om een voelbaar effect te krijgen.

Etherische oliën zijn krachtige oliën met talrijke eigenschappen, kunnen stimulerend werken zowel bij inwendig als uitwendig gebruik en kunnen een helende werking hebben.Veel mensen denken dat etherische olieen en kruiden  ongevaarlijk zijn maar dat is niet helemaal juist. Er bestaan heel wat heilzame kruiden ,giftige planten en ook kruiden die bij overmatig gebruik vervelende,zelfs gevaarlijke bijwerkingen kan geven. Veel geneesmiddelen worden gemaakt op basis van kruiden. Dit zelfde geldt ook voor etherische olieen,die sterk geconcentreerd zijn en bij overmatig gebruik geeft dat bijwerkingen.

Tijdens zwangerschap en als u borstvoeding geeft ,is het raadzaam geen etherische olie te gebruiken. Ook niet uitwendig omdat de olie via de huid in het bloed wordt opgenomen.

Gebruik etherische olie nooit rechtstreeks op de huid ,geeft sterke irritaties en kan brandwondjes geven.

 

De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet als medisch advies.
 Iedere zelfbehandeling is  voor eigen verantwoording!

 

.

Sorteer op
per pagina
  • Dennennaald  Albies Pectinata
    Dennennaald Albies Pectinata

    Dennennaald olie Albies Pectinata wordt gewonnen uit de naalden van van de grove den of pijnboom. Dennennaaldolie is sterk antiseptisch en heeft een krachtige balsemachtige geur.

    Magische werking: De olie is reinigend en…

    € 2,95
  • Dille kruid  INCI Anethum graveolens, Bulgarian
    Dille kruid INCI Anethum graveolens, Bulgarian

    Dille,

    Via waterdampdestillatie verkregen aroma, dat kalmerend werkt op het maagdarmkanaal. Werkt tevens regulerend bij menstruatieklachten en stimuleert de borstvoeding.
    Niet gebruiken bij: zwangerschap, epilepsie en kleine…

    € 2,50
  • Edelsteenolie Rose Quartz 10ml INCI Water (Aqua), glycerine, Xanthaangom, kwartspoeder Bio
    Edelsteenolie Rose Quartz 10ml INCI Water (Aqua), glycerine, Xanthaangom, kwartspoeder Bio

    Rozenkwarts wordt gebruikt door steentherapeuten om tegen straling te beschermen en om de geest te openen voor "mooie dingen", maar het is eveneens een uitstekend ingrediënt voor natuurlijke…

    € 10,95
  • Eucalyptus 10mINCI;lEucalyptus globulus
    Eucalyptus 10mINCI;lEucalyptus globulus

    Er zijn ongeveer 700 variëteiten, maar slechts enkele soorten worden voor de productie van etherische olie benut. De olie wordt onder lage druk gedestilleerd uit vers geplukte bladeren en twijgjes.

    Eigenschappen:…

    € 1,95
  • Gemberolie INCI Zingiber officinales
    Gemberolie INCI Zingiber officinales

    Eigenschappen Gember olie - aroma: warm, scherp, zoetig, 'hout-achtig'
    - kleur: licht amber tot groenachtig - kan na verloop van tijd donkerder wordenDe Gemberwortel geeft energie en versterkt het afweersysteem

    € 3,95
  • Geranium  natuur indentiek 10ml
    Geranium natuur indentiek 10ml

    Geranium: Oleum Geranii
    Winning: Waterdampdestillatie van de bladeren
    Eigenschappen: versterkend,adstringerend,kalmerend,ontstekingsremmend,reinigend,verfrissend.
    Huid: Brengt talgproductie in evenwicht is goed voor extreem droge…

    € 2,25
  • Grapefruit  10mlINCI Citrus decumana Israel
    Grapefruit 10mlINCI Citrus decumana Israel

    Grapefruit
    Winning: Koudepersing van de schil van de citrusvrucht
    Eigenschappen: antiseptisch,adstringerend
    Huid; zwemmerseczeem,vette onzuivere huid, cellulitis

    € 2,25
  • Jeneverbes  va 10ml INCI; Juniperus communis L. Indien
    Jeneverbes va 10ml INCI; Juniperus communis L. Indien

    Jeneverbes, goed tegen reumatische aandoeningenDoordat jeneverbes urine zuur verdrijft en het vochtafdrijvend is, is het een goed middel tegen allerlei reumatische aandoening. Deze werkzaamheid wordt versterkt door sesquiterpenen…

    € 2,95
  • Jeneverbes Juniperus communis KROATIE VA 10ML
    Jeneverbes Juniperus communis KROATIE VA 10ML

    Jeneverbes, goed tegen reumatische aandoeningenDoordat jeneverbes urine zuur verdrijft en het vochtafdrijvend is, is het een goed middel tegen allerlei reumatische aandoening. Deze werkzaamheid wordt versterkt door sesquiterpenen…

    € 4,95
  • Kaneelblad  10m INCIlOleum cinnamonum zeylanicum Sri Lanka
    Kaneelblad 10m INCIlOleum cinnamonum zeylanicum Sri Lanka

    Kaneelblad:

    Kruidnagel olie komt van de Kruidnagelboom, Caryophyllus aromaticus of Eugenia caryophyllata. Het is een kleine piramidevormige, altijd groene boom die behoort tot de Mirte-familie. Er zijn 50 kilo bladeren nodig voor…

    € 2,25
  • Knoflook INCI: Allium Sativum
    Knoflook INCI: Allium Sativum

    Knoflook e.o., een zware olie met een zeer doordringende geur en heeft een sterke, scherpe knoflook aroma.

    Knoflook werkt goed bij eksterogen, wratten, ouderdomsverschijnselen maar ook bij stress. Vanwege de veel te aanwezige…

    € 5,50
  • Koriander INCI: Coriandum Sativum
    Koriander INCI: Coriandum Sativum

    Koriander etherische olie heeft anti-bacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen. Bovendien is het een anti-depressivum. De olie doodt larven, micro-organismen en wormen. In combinatie met Bergamot en Balsemspar toegevoegd aan…

    € 6,95
  • Kruidnagel blad INCI; Eugenia caryiphyllata Madagaskar   10ml
    Kruidnagel blad INCI; Eugenia caryiphyllata Madagaskar 10ml

    Kruidnagel olie komt van de Kruidnagelboom, Caryophyllus aromaticus of Eugenia caryophyllata. Het is een kleine piramidevormige, altijd groene boom die behoort tot de Mirte-familie. Er zijn 50 kilo bladeren nodig voor 1 kilo…

    € 2,25
  • Kruidnagelbloem va 10ml. INCI Eugenia caryophyllata Indonesie
  • Kruizemint ,groene munt of Spearmint 10ml INCI Methea Spicata USA
    Kruizemint ,groene munt of Spearmint 10ml INCI Methea Spicata USA

    De Kruizemunt, groene munt of spearmint is een sterk geurende, vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae).De bladeren van de kruizemunt bevatten veel belangrijke etherische olieen. Kruizemint wordt gebruikt in…

    € 2,75
  • Latschenkieferolie ( bergden)10ml natuurlijk INCI; Pinus Mugo Turra-Balkan
    Latschenkieferolie ( bergden)10ml natuurlijk INCI; Pinus Mugo Turra-Balkan

    latschenkiefer ook wel bergden genaamd is luchtzuiverend en geeft een frisse sfeer.

    € 2,95
Sorteer op
per pagina
  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel