Plantaardige olie/vetten
Herkomst en werking van plantaardige oliën
Planten oliën kun je vergelijken met je eigen huidvet. Ze houden de huid soepel en houden het vocht vast.Planten oliën zijn in drie categorieën in te delen:
drogend - halfdrogend en niet drogend. Hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigd vetzuren is (bijv. linolzuur of linolenzuur), des te sneller droogt de olie, dit noemt men verharsen.
Droge, rijpere huid zijn nietdrogende en halfdrogende oliën heel geschikt.
Vette huid kunnen het beste drogende oliën gebruikt worden
Gemengde huid gebruikt men halfdrogende oliën .
Drogende olie bevat meer dan 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
Halfdrogende olie bevat tussen 20 en 50% meervoudig onverzadigde vetzuren
Nietdrogende olie bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren
Maceraten of werkstofolie; werkstoffen,planten opgelost in een olie noemt men een maceraat of een infusie.
Geraffineerde olie : bewerken van olie om deze beter bruikbaar te maken. Het is een proces waarbij onzuiverheden uit de olie gehaald worden. kan ten koste gaan van de kleur, geur en smaak
Koud geperst: koud persen geeft in verhouding een lage olieopbrengst van goede kwaliteit. Het zaad of de vruchten worden gereinigd, grof gemalen en eventueel met stoom opgewarmd tot maximaal 35 ºC. Een hogere temperatuur is ongewenst omdat vitamine E dan onwerkzaam wordt, er vrije vetzuren ontstaan, en de geur verdwijnt.
Gedesodoriseerd: geur uit olie wegnemen
Hydrogenering: of harden is een chemisch proces waarbij een onverzadigde binding wordt omgezet in een verzadigde binding door additie van waterstof, dit wordt vaak gedaan om van een olie die veel vetzuren bevat, een harde boter te maken, zodat dit minder snel vloeibaar wordt. Bijv kokosvet.
Abrikozenpitolie INCI:Prunus Armeniaca v.a. 100ml geraffineerdAbrikozenpitolie: INCI:Prunus Armeniaca geraffineerd
Herkomst: Olie gewonnen uit het persen van de pitten en bevat veel vitaminen en mineralen. Hoog gehalte aan meervoudige onverzadigde vetzuren. Verstevigd het…€ 3,25
Abrikozenpitolie koudgeperst va 100ml/Prunus ArmeniacaCosmetische grondstof. Geschikt voor de rijpere of gevoelige huid, kan ook puur gebruikt worden als ‘oog’ make-up remover. Abrikozenpitolie is rijk aan enzymen. Over het algemeen is deze olie geschikt voor alle huidtypes.…
€ 4,95
Amandelolie geraffineerd zoet INCI: Prunus Dulcis v.a. 100mlAmandel-olie: nietdrogende olie INCI: Prunus Dulcis
Geperst uit de pitten van zoet amandelfruit, is dit een van de meest populaire oliën voor gebruik in cosmetica. De olie is rijk aan oliezuur en linolzuur.Rijk aan onverzadigde…€ 2,95
Avocado olie groen koudgeperst INCI;Persia Gratissima va 100mlAvocado-olie Groen
Geperst uit de avocado fruit, afkomstig uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, wordt deze olie reeds eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging en schoonheidsbehandelingen door de inheemse bevolking van…€ 3,95
Avocado-olie INCI: Persia Gratissima v.a. 100ml geraffineerdAvocado-olie
Geperst uit de avocado fruit, afkomstig uit het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, wordt deze olie reeds eeuwenlang gebruikt in de huidverzorging en schoonheidsbehandelingen door de inheemse bevolking van Noord-en…€ 3,95
Coco Caprylaat Capraat INCI: Coco Caprylaat/capraat va 50mlCoco-Caprylate/Caprate is een heldere tot lichtgele olie en is een goed alternatief voor siliconenoliën. Het is geschikt voor BDIH- en NaTrue-conforme formuleringen (Ecocert). Coco-Caprylate/Caprate heeft een hoog smeervermogen…
€ 5,95
Distelolie/Saffloerolie INCI: Carthamus Tinctorius v.a. 100ml geraffineerdHerkomst:distel- of saffloerolie wordt gewonnen door het persen van de zaden. De olie heeft een hoog gehalte (tot 75%) aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Behoort tot de olie met het hoogste aandeel aan linolzuur ruim 80%.In…
€ 2,95
Druivenpitolie INCI: Vitis Vinifera v.a. 100ml geraffineerdDruivepitolie is rijk aan linolzuur en natuurlijke lecitine,laat zich goed verdelen en trekt snel in.
Het heeft licht toniserende eigenschappen,het behoud de elasticiteit en de huidvochtigheid.
Regelt de talafscheiding en werkt…€ 3,25
Kokosolie -Cocos Nusifera geraffineerd va 100grHeldere olie verkregen uit de vruchten van de kokospalm .
Geraffineerde kokosolie wordt verkregen door zachte persing en raffinage en bevat waardevolle verzadigde vetzuren, zoals laurinezuur, die de huid voeden en hydrateren.
De…€ 2,95
MCT (Neutrale olie) INCI Caprylic/capric triglyceride va 100ml palmvrijMCT-olie, in cosmetica vaak aangeduid als neutrale olie is een vloeibare olie die meestal wordt gewonnen uit kokosolie. In tegenstelling tot gewone kokosolie blijft MCT-olie altijd vloeibaar en is het volledig kleur- en…
€ 3,95
Neem olie INCI: Melia Azadirachta Seed (Neem) Oil va 100ml ongeraffineerdTraditioneel gebruikt in India en delen van Afrika voor zijn wonderbaarlijke capaciteiten, deze bijna-wonder olie is antiseptisch, antivirale, anti-schimmel en anti-bacteriële en is prachtig voor de behandeling van een…
€ 3,95
Olijfolie INCI: Olea Europaea 100ml geraffineerdGeraffineerde olijfolie heeft een egale structuur en iets minder smaak dan ongeraffineerde olijfolie. Bij het raffineren van olijfolie worden namelijk onzuiverheden uit de olie gehaald door de olie te verhitten en af te…
€ 4,95
Perzikpitolie/ Prunus persica 100mlPerzikpitolie is een milde, niet-vette basisolie die bekend staat om zijn verzachtende en voedende eigenschappen voor de huid. De olie is rijk aan vitamine A, B en E, evenals essentiële vetzuren zoals oliezuur en…
€ 2,95
Rice bran olie geraffineerd Rijstzemelen olie) INCI: Oryza Sativa (Rice Bran) Oil va 100mlRice Bran Oil is een lichte en verzachtende olie, rijk aan vitamine E en die zowel oliezuur en linolzuur bevat. Uitstekende te gebruiken in zeep, crèmes, lotions, en lipbalsems.
Rice bran olie is rijk aan vitamine E en…€ 4,95
Rizinusolie/castorolie/wonderolie koudgeperst INCI; Ricinus Cominus/Castor Olie v.a. 100mlRicinusolie:nietdrogende olie INCI; Ricinus Cominus/Castor Olie
Herkomst: Deze olie wordt gewonnen door persen uit de zaden van de ricinusplant.Het belangrijkste bestanddeel
is de ricinuszuur 85%.Wordt weinig in cosmetica gebruikt…€ 2,25
Seabuckthorn ( duindoornolie) va 10ml INCI: Hoppophae RhamnoidesDuindoorn olie.Deze koud geperste geraffineerde `wonderolie` bevat meer dan 20 vitaminen en is de rijkste natuurlijke bron van vitamine A. bevat vitamine E, provitamine D, vitamine K1 en magnesium, calcium en zink. Duindoornolie…
€ 2,95

