KRUIDEN en BLOESEMS

Kruiden:

De natuur geeft ons een hele grote hoeveelheid, planten, kruiden, struiken, bomen die niet alleen dienen voor het landschap en het ecologische leven op aarde. Het geeft ons de mogelijkheid om van de natuur te leven, en van de natuur te houden.

Maar ook de mogelijkheid om de kleine kwalen op een zeer natuurlijke manier te behandelen, geuren in ons huis te halen, je dagelijkse kopje thee te drinken of je eten te kruiden zodat het voor je smaakpupillen aantrekkelijker is. 
Voordat ik verder ga met kruiden wil ik eerst even de aandacht vestigen op het volgende: 
Schakel altijd een arts of therapeut in voor het stellen van een diagnose en de medicijnen die daarvoor nodig zijn. Je mag nooit kruidenmengsels drinken of uitwendig gebruiken boven op medicijnen die je van een arts of specialist hebt gehad, zonder dit eerst te overleggen.

 

Moeder natuur heeft ons een echte magische voorraadkamer geschonken in de vorm van planten/kruiden die overal op de planeet groeien.Kruiden / Planten zijn kleine wondertjes van de natuur.In tegenstelling tot de medicinale eigenschappen van de kruiden/planten ,die redelijk bekend zijn- want veel van de voorgeschreven geneesmiddelen zijn synthetische versies van subtanties die oorspronkelijk werden gewonnen uit planten- zijn hun magische krachten veel minder toegankelijk.Veel van hun magie is nog bedekt onder een waas van geheimzinnigheid.Het gebruik van onbekende kruiden is niet ongevaarlijk, en bedenk ook dat elk mens uniek is en anders reageert op de kruiden, houd je altijd aan de voor geschreven hoeveelheid. 

Onze voorouders kenden de mysterieuze, magische krachten van de planten.Hoewel de groene magie door velen is vergeten is zij toch nooit helemaal verdwenen.

Wat is kruidenmagie?

Kruidenmagie is het creëren van veranderingen door gebruik te maken van kruiden.

De verschillende soorten kruiden bevatten soorten energie die van heel uniek zijn. Voor het beste resultaat van je doel, kun je het beste kruiden kiezen die een trilling hebben die het dichtst bij je doel komen. Je moet wel een bepaald inzicht hebben in de kracht van planten om kruidenmagie te beoefenen. Om iets te krijgen of te veranderen wat je nodig hebt, hoef je alleen maar de kruiden te bewerken om de krachten de richting te geven die jij wilt.

Kruidenmagie is niet moeilijk te beoefenen, omdat de krachten (de trillingen dus) al in het kruid aanwezig zijn. Het enige wat je nog moet doen is een aantal rituelen uitvoeren, zoals water koken, kaarsen aansteken, het begraven van dingen in de aarde etc.

Enkele magische toepassingen zijn bijv:

1.Een krans van goudsbloemen aan je deur om het kwaad buitenshuis te houden

2. Begraaf ijzerhard rond het huis en bij de kamerplanten en rijkdom zal je deel worden en je planten zullen welig tieren

3. Draag een zakje Iriswortel bij je om liefde aan te trekken

4. Drink rozenbottelthee voordat je gaat slapen om voorspellende dromen op te roepen.

Droomkussentjes bij een verstopte neus:

-1 deel pepermuntblad
-1 deel kamillebloemen
-2 delen lavendel
-1 deel tijm
-2 dr etherische olie pepermunt
-2 dr etherische olieeucalyptus
-2 dr etherische olie lavendel

Doe alle ingredienten in een blauw katoenen lapje en naai het dicht.
Zeg daarbij: Kamille, lavendel, munt en tijm (naam van zieke) zal snel weer beter zijn.

Leg het droomkussen onder het kussen van degene die ziek is. Ook al is je neus nog zo verstopt je zal merken dat je gewoon door je neus kan ademen.
Dit droomkussen is ook uitstekend geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3.

Droomkussentje om lekker te slapen:

1 kopje rozemarijn
1 kopje lavendel
1 kopje citroenverbena
1 kopje citroentijm
3 kopje geurende geraniumbladeren

Doe alle ingredieënten in een kom en meng ze goed door elkaar.( eventueel een paar druppels lavendelolie toevoegen ) een katoenenzakje maken en vullen met het kruidenmengsel. Leg het droomkussentje onder je kussen.

Sweat Dreams!

Bron bij de beschrijving van de  kruiden zijn afkomstig van : Groene Magie van Scott Cunningham/ aromecum Harmen Rijpkema /plantaardigheden en google.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2022 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel