Glycerinestearate SE va 50gr INCI Glycerin Stearat

Vorige Artikel 11 van 25 Volgende
€ 2,50 (inclusief 21% btw)

Glycerylstearaat SE is een zelf-anionische emulgator van plantaardige oorsprong.

Toepassingen: crèmes, lotions en gels.

Glycerinestearate is een combinatie van mon-en diglyeriden van plantaardige olie en circa 3% kaliumstearaat. De toevoeging SE is de zelfemulgerende werking van glycerinestearte.Is reukloos en smelt bij 60graden.Er onstaat een zuivere O/W emulsie. Geschikt voor cremes en lotions met een vetgehalte van 20-40%. Geeft een lichte,gladde emulsie met een hydraterend huidgevoel. Trekt zeer goed in en laat geen vetglans achter. Dikt na enige tijd nog in. De stabiliteit kan door toevoeging van cetylalcohol of guarmeel verder verbeterd worden. Toevoeging van zuren is in geringe hoeveelheid mogelijk voor regulering van de PH. Bij hoge toevoeging wordt de emulsie instabiel,wordt waterig en kan scheiden. Pas op met toevoegen van teveel aloe vera. Goed te combineren met emulsan.

 Belangrijk: Tegomuls  met de INCI-naam Glycerylstearaat SE uit de voedingsindustrie heeft een andere samenstelling en andere eigenschappen dan dit product.

Gebruik: lichte cremes en lotion voor droge huid,vette huid en gemengde huid.

Dosering: 3-4% voor lotions,4-7% voor cremes

Ideaal product voor natuurlijke cosmetica, Ecocert, Nature, BDHI-klanten.

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel