Zinkoxyde va 50gr INCI Zinkoxyde

Vorige Artikel 14 van 15 Volgende
€ 1,95 (inclusief btw)

INCI: Zinc oxide
Zinkoxide is een fijn wit poeder en is verder veilig voor gebruik, maar kan de luchtwegen irriteren als het wordt ingeademd.Daarom is het verstandig als je zelf een zonnebrandcrème gaat maken om bijvoorbeeld een t-shirt voor je mond/neus te knopen terwijl je bezig bent. Ook belangrijk is dat je de zinkoxide NIET mixt met lijnzaadolie. Lijnzaadolie reageert met zinkoxide waardoor verhitting ontstaat en dit kan gevaarlijk zijn

Zinkoxyde wordt verwerkt in zalven, crèmes en lotions. Zinkoxide wordt al heel lang gebruikt in huidpreparaten. Zinkoxide werkt licht samentrekkend en beschermend op de huid. Afhankelijk van de basis waarin het is verwerkt, werkt het ook indrogend, jeukstillend of verkoelend. Zinkoxide wordt bij veel huidaandoeningen gebruikt. De belangrijkste aandoeningen waarbij het kan worden toegepast zijn eczeem, luier eczeem, jeuk, koortslip en krentenbaard. Zinkoxyde kan een witte waas achter laten op de huid.

Zinkoxide kan verder met elke andere natuurlijke olie gemengd worden om zelf een natuurlijke zonnebrandcrème te maken, of je kunt het bijvoorbeeld toevoegen aan een bodylotion die je graag gebruikt. Om te weten welke SPF je krijgt na het mengen hou je deze percentages van het gewicht van de olie of lotion die je gebruikt aan:

  • Voor SPF 2-5: Gebruik 5% zinkoxide
  • Voor SPF 6-11: Gebruik 10% zinkoxide
  • Voor SPF 12-19: Gebruik 15% zinkoxide
  • Voor SPF >20: Gebruik 20% zinkoxide

Dus als je bijvoorbeeld een zonnebrandcrème met SPF 6-11 wilt maken met 100 gram kokosolie, gebruik je 10 gram zinkoxide.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel