Propyleen glycol ( Propandiol) INCI Propylene glycol va 100ml

Vorige Artikel 5 van 5
€ 1,95 (inclusief btw)

Propyleenglycol ook Propandiol genoemd behoort tot de groep meerwaardige alcoholen.De heldere olieachtige vloeistof is te vergelijken met glycerine en is geurloos met een wat zoete smaak.

Is in elke verhouding met water en andere alcoholen te mengen en een goed oplosmiddel voor werkstoffen zoals kruidenextracten en etherische olieen .

Is een goede vervanger voor glycerine en heeft net als glycerine sterke watervast houdende eigenschappen , maar is mindere kleverig dan glycerine. In lage dosering vochtvasthoudend maar in hoge dosering uitdrogend en conserverend.

 Propyleenglycol heeft conserverende eigenschappen door zijn antibacteriële- en schimmeldodende werking. Propyleenglycol wordt vaak gebruikt in basiscrèmes door apothekers en in deodorant en kan gemakkelijk in water en in alcohol opgelost worden.

Producten die tenminste 20 % propyleenglycol bevatten zullen in de meeste gevallen niet meer bederven.

Dosering 1-10%

 

 

 

 

 

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2022 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel