Facial Basiscreme va 250gr

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende

 

Facial moisturiser

Basis Crème met natuurlijke ingrediënten en in tegenstelling tot veel andere basis crèmes bevat deze crème basis geen parabenen (die vaak een bron van irritatie zijn voor de huid). De basiscrème  is geschikt voor alle huidtypes of voor het maken van aangepaste huidproducten.

Hydraterende, voedende moisturizer waar je je eigen etherische olie, parfumolie en of plantaardige olie en actieve werkstoffen aan toe kunt voegen om een exclusief huidverzorgingsproduct te maken geheel naar jou wens.

Deze samenstelling van de moisturizer is het resultaat van 10 jaar ontwikkeling. Een basis die vocht inbrengend is, maar ook stabiel blijft met toevoeging van plantaardige en etherische oliën die je mogelijk zelf wilt toevoegen. Je kunt zelfs tot 30% gedestilleerd water toevoegen zonder dat de consistentie te verandert en zonder stabiliteitsproblemen te krijgen.

BLENDING TIPS

Een reflexologiecrème kan worden gemaakt door 35% Macadamia aan de basiscrème toe te voegen en dan de juiste essentiële oliën te combineren (Tea Tree, Lavender en Eucalyptus zijn perfect voor antibacteriële melanges).

Voeg lichte oliën zoals Camellia en Coconut toe om te gebruiken op het gezicht als je een lichte textuur en gemakkelijke absorptie wilt.

Voeg rijkere oliën zoals amandel, avocado, duindoorn en argan toe voor gebruik op het lichaam om een ​​dikkere en hydraterende crème te creëren.

Onthoud dat hoe meer plantaardige olie je aan de crème toevoegt, hoe langer het duurt om door de huid te worden opgenomen. We adviseren je om maximaal 10% plantaardige olie aan je product  toe te voegen, tenzij je een massagecrème maakt, waarbij het toevoegen van 30% van een olie, zoals amandel, de crème in een massagecrème kan veranderen.

Toepassingen:

Het toevoegen van plantaardige oliën kan de kleur van de crème, zeer lichte kleuroliën zoals kokosnoot, perzikpit en abrikozenpit veranderen, indien gebruikt in redelijke hoeveelheden zal de kleur van de crème niet  veranderen. Je kunt oliën zoals Duindoorn en Avocado gebruiken om natuurlijke kleuringen toe te voegen en te profiteren van hun eigenschappen.

Natuurlijk is het mogelijk etherische oliën toe-te-voegen, dit zijn de bouwstenen voor het maken van op maat gemaakte melanges. Omdat de moisturizer een bestaand product is, raden we een maximale toevoeging van 2% etherische-oliën aan. Om drager en etherische oliën te mengen voeg ze toe aan de moisturizer en meng deze totdat er een mooie emulsie ontstaat en de toegevoegde stoffen geheel zijn geabsorbeerd, opgenomen.

Houdbaarheid 18 - 24 maanden

De bovenstaande houdbaarheid is gebaseerd op de cremebasis zonder aanvullende ingrediënten. De houdbaarheid kan worden beïnvloed door de toevoeging van ingrediënten. Het toevoegen van oliën die snel ranzig worden, kan de houdbaarheid van het product verminderen, terwijl het toevoegen van ingrediënten met natuurlijke conserveermiddelen en antioxiderende eigenschappen de levensduur van de cremebasis kan verlengen.

Toevoegingen

etherische olie of een parfumolie 2%

Plantaardige olie 5%

Werkstoffen 1%

INGREDIËNTEN

Aqua (Water), Caprylic / caprinezuurtriglyceride (lichte kokosnoot) olie, Vitis vinifera (druivenpit) zaadolie, glycerylstearaat S / E, glycerylstearaat, Peg 100 stearaat, glycerine (Veg), cetylalcohol, stearinezuur, glycerylstearaat, Tocoferylacetaat (vitamine E), fenoxyethanol, ethylhexylglycerine1

 

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel