SCI INCI: Sodium Cocoyl Isethionate Powder v.a. 100gr

Vorige Artikel 10 van 16 Volgende

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) is een tenside (schuimvormer) en wordt geleverd in witte vlokken of in een poeder. Een andere naam is Natrium Cocoyl Isethionaat . Vlokken stuiven minder en slaan daardoor in tegenstelling tot poeders minder snel op de longen. Het is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk en wordt gemaakt van vetzuren uit kokosolie. Het wordt o.a. gebruikt als vervanger van zeep in reinigende stukken "zeep". Het is milder dan zeep en schuimt ook goed als er kalk in het water zit. Ook veel gebruikt in combinatie met SLSA voor een groter fluffy schuim.

Afgeleid van de natuurlijke vetzuren die voorkomen in kokosolie, natrium cocoyl isetionaat is een natuurlijke, milde oppervlakte-actieve stof die perfect is voor het verhogen van de mildheid van schuimende cosmetica. reinigt mild, maar grondig en schuimt rijkelijk.

Wanneer gemengd met stearinezuur, zorgt dit voor een mooie, luxe schuim zonder zijn milde, verzachtende kwaliteiten te verliezen. Deze oppervlakte-actieve stof laat een prettige, zijdezacht gevoel op de huid na  die de huid niet uitdroogd of beschadigd. Vanwege de aard van deze ongelooflijk mild en zachte oppervlakte-actieve stof is het de perfecte cosmetisch ingrediënt voor huidverzorging op de gevoelige huid en kan ook worden toegevoegd aan producten voor het tere babyhuidje.

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) is een goede reinger en schuimt redelijk. Voor gebruik in bruisballen,shampoo bars,solid shower en andere schuimende cosmetica in vaste vorm, maar het kan ook in oplossingen worden gebruikt voor handzeep, shampoo en dergelijke. . Het percentage wasactieve stof is 100%.

Sodium Cocoyl isethionaat (SCI) biedt een dicht, luxe schuim. Deze plantaardige oppervlakte-actieve stof zorgt voor een elegante uitstraling tijdens het gebruik en geeft een zacht huid gevoel.

Dosering: SCI kan tot 100% worden gebruikt.

In bruisballen en dergelijke is een lager percentage bijvoorbeeld 5-20% gebruikelijker

Heldere wasemulsies 6% gebruik je meer dan is de emulsie niet meer helder

Shampoobars 10-60%

Facewash 1-5%

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2020 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel