ETHERISCHE OLIE 100% natuur

Etherische olie is net als wierook een sfeermaker in  huis, etherische olieen worden dan ook heel veel gebruikt onm hun helende werking.            

 Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën,essentiële oliën of vluchtige oliën genoemd.Etherische olie bevindt zich in de bloemen,  bij rozen in de rozen blaadjes of in de vrucht ,zoals bij de sinaasappel in de schil.De olie bevindt zich ook in de stengels en de wortels dus de gehele plant.

Etherische oliën worden op een natuurlijke wijze uit planten en kruiden gewonnen door: destilleren,weken,persen,macereren en enfleureren.Ze zijn vrij kostbaar omdat een plant deze olie in slechts minuscule hoeveelheden bevat. Voor de bereiding van 1 liter lavendelolie bijv heeft men ruim 100kg lavendelbloemen nodig. Etherische oliën zijn dan ook hoog geconcentreerd,zodat men maar een paar druppels nodig heeft om een voelbaar effect te krijgen.

Etherische oliën zijn krachtige oliën met talrijke eigenschappen, kunnen stimulerend werken zowel bij inwendig als uitwendig gebruik en kunnen een helende werking hebben.Veel mensen denken dat etherische olieen en kruiden  ongevaarlijk zijn maar dat is niet helemaal juist. Er bestaan heel wat heilzame kruiden ,giftige planten en ook kruiden die bij overmatig gebruik vervelende,zelfs gevaarlijke bijwerkingen kan geven. Veel geneesmiddelen worden gemaakt op basis van kruiden. Dit zelfde geldt ook voor etherische olieen,die sterk geconcentreerd zijn en bij overmatig gebruik geeft dat bijwerkingen.

Tijdens zwangerschap en als u borstvoeding geeft ,is het raadzaam geen etherische olie te gebruiken. Ook niet uitwendig omdat de olie via de huid in het bloed wordt opgenomen.

Gebruik etherische olie nooit rechtstreeks op de huid ,geeft sterke irritaties en kan brandwondjes geven.

 

De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet als medisch advies.
 Iedere zelfbehandeling is  voor eigen verantwoording!

 

.

Sorteer op
per pagina
  • Petitgrain INCI; Citrus Amara Spanje
    Petitgrain INCI; Citrus Amara Spanje

    Petitgrain is een zonnige en rustgevende olie, speciaal voor de hartstreek. Het verzacht de pijn en de druk rondom het hart en versterkt het zenuwstelsel. Een bad met petitgrain is uitstekend om daarna lekker te kunnen slapen: 5…

    € 2,25
  • Pure Ontspanning en een Goed Gevoel va 10ml
    Pure Ontspanning en een Goed Gevoel va 10ml

    100% natuur etherische olie geeft je een heerlijk loom gevoel en is pure ontspanning.

    De etherische olie bestaat uit: Bergamotte, Basilicum, Citronella, Mandarijn, Limoen, Sinaasappel, Eucalyptus Radiate, Citroen, Grapefruit en…

    € 3,95
  • Rauch va 10ml
    Rauch va 10ml

    Rauch is een mix van diverse etherische olieSinaasappel/Citroen/Lemongrass.

    € 2,25
  • Roos natuuridentiek
    Roos natuuridentiek

    Rozenolie natuur identiek

  • Rozemarijn Inci Rosemarinus officinalis Marokko
    Rozemarijn Inci Rosemarinus officinalis Marokko

    ROZEMARIJNOLIE , PURE NATUURLIJKE ETHERISCHE OLIEHerkomst : Marokko; 100% natuurlijk, van de ouderplant Toepassing

    Speciale eigenschap / cosmetisch effect: zeer veelzijdige olie, die een samentrekkende, antiseptische,…

    € 2,25
  • Rozenhout  INCI Aniba Roseodora Brazilie va10ml
    Rozenhout INCI Aniba Roseodora Brazilie va10ml

    ROZENHOUTOLIE , NATUURLIJKE ETHERISCHE OLIEWinning: via stoomdestillatie van houtsnippers van de rozenhoutboom uit het regenwoud van zuid-Amerika
    Eigenschappen: antiseptisch schimmeldodend,stimulerendBevat: hoofdcomponenten:…

    € 3,50
  • Salie INCI: Salvia officinalis dalmation
    Salie INCI: Salvia officinalis dalmation

    Salie de antiseptische, antivirale, antibacteriéle en antischimmelwerking van salie die voornamelijk komen door etherische oliën met ketonen kunnen worden aangewend om allerlei uitwendige aandoeningen te behandelen. De…

    € 2,45
  • Sandelhout  INCI Amyris balsamifera West indie 10ml
    Sandelhout INCI Amyris balsamifera West indie 10ml

    Sandelhout:
    Winning: via waterdampdestillatie van verpulvert kernhout van de tropische sandelhoutboom
    Eigenschappen:ontstekingsremmend,antiseptisch,adstingerend,verzachtend en kalmerend.
    Huid:acnee,vette onzuivere huid,ontstoken…

    € 2,95
  • Sangre de drago /Dragonsblood 10ml  INCI: Croton lechleri resin extract.
    Sangre de drago /Dragonsblood 10ml INCI: Croton lechleri resin extract.

    Dragonblood wordt gewonnen uit bomen in het Peruaanse regenwoud die speciaal beheerd worden door inheemse gemeenschappen om ontbossing tegen te gaan.
    100% zuiver en natuurlijk Drakenbloed, ook genoemd sangre de grado of sangre de…

  • Sauna Kruidig
    Sauna Kruidig

    Mix van diverse etherische olieen

    Latchenkiefer/lavendel/tijm /rozemarijn

    € 1,95
  • Sauna menthe
    Sauna menthe

    Mengsel van diverse etherische olieen

    Pepermint/eucalyptus/latchenkiefer/tijm/roos/lavendel

    € 1,95
  • Scharlei of Muskatel Salie  INCI Salvia sclarea l. Rusland
    Scharlei of Muskatel Salie INCI Salvia sclarea l. Rusland

    Scharlei heeft een zoete, frisse bloemige, harsachtige, kruidige geur Scharlei werkt bloeddrukverlagend en wordt gebruikt voor het reguleren van vrouwelijke problemen en is afrodiserend. Niet verwarren met salie, die toxisch kan…

    € 4,95
  • Sinaasappel  INCI Citrus Sinas Sinensis Brasilie  10ml
    Sinaasappel INCI Citrus Sinas Sinensis Brasilie 10ml

    Sinaasappelolie 100% natuurlijke koud geperste etherische olie INCI naam: Citrus Sinas Sinensi uit Brazilie van de stamplant.

    Bijzonderheid / cosmetisch effect: de stemmings verbeterende sinaasappelolie, die intens naar verse…

    € 2,25
  • Sinaasappel 7-voud INCI: Citrus Sinensis Brazilie
    Sinaasappel 7-voud INCI: Citrus Sinensis Brazilie

    Sinaasappelolie 7-voud gedestilleerd 100% natuurlijke koud geperste etherische olie INCI naam: Citrus Sinas Sinensi uit Brazilie van de stamplant.

    Bijzonderheid / cosmetisch effect: de stemmings verbeterende sinaasappelolie, die…

    € 4,95
  • Sinaasappelbloesem /Nerolibloesem natuuridentiek
    Sinaasappelbloesem /Nerolibloesem natuuridentiek

    toegepast in producten voor een vette acnee huid

    € 1,95
  • Tagetes ( afrikaantje)  Tagetes minuta L Egypte
    Tagetes ( afrikaantje) Tagetes minuta L Egypte

    Olie uit het bloeiende afrikaantje
    Tagetes is de olie uit het bloeiende afrikaantje. Deze afrikaantjes worden in de Mexicaanse keuken gebruikt in groenten en soepen. Een intense geur met kruidige en fruitige noten. Ook in de…

Sorteer op
per pagina
  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros
© 2008 - 2021 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel