Green Conditioner 50gr INCI: arachidyl/behenyl betaïne-esylaat (en) arachidyl/behenylalcohol

Vorige Artikel 7 van 19 Volgende
€ 11,50

Conditioner Green is een nieuwe kationische oppervlakteactieve stof voor haarverzorging (conditioner, ontklitter). Het is 100% biobased, COSMOS en NATRUE goedgekeurd en gebaseerd op groene chemieprincipes met een zeer lage ecologische voetafdruk (geen oplosmiddelen en geen afval).

Het is gemaakt van natuurlijke, palmvrije en duurzame grondstoffen: betaïne uit rode biet en vetalcohol uit koolzaad. Deze oppervlakteactieve stof presteert beter dan synthetische alternatieven met een veel beter milieuvriendelijk profiel: geen GHS-etikettering, lage ecotoxiciteit en gemakkelijk biologisch afbreekbaar.

Om ervoor te zorgen dat Conditioner Green zijn volledige potentieel kan ontwikkelen, moet de formulering een bufferoplossing van melkzuur en natriumlactaat bevatten. Deze bufferoplossing moet ongeacht de waargenomen pH-omstandigheden worden toegevoegd.

Oplossing: de onmisbare bondgenoot

Natriumlactaat: 31,5%

Melkzuur 18,5%

Water: 50%

pH: 4,3

Compatibiliteit:niet- ionische polysachariden, oliën, natriumgluconaat, natriumlactaat

Onverenigbaarheden:xanthaangom, natriumalginaat, cellulose, soda,

natriumcitraat erg makkelijk:

Verwarm de water- en oliefasen afzonderlijk tot 80°C en voeg dan langzaam de oliefase aan het water toe terwijl je op hoge snelheid roert en blijf ongeveer 10 minuten roeren. Bereid de bufferoplossing van natriumlactaat en melkzuur en voeg 4% toe aan de emulsie (ongeacht de pH). Voeg als laatste het conserveermiddel en eventueel een geurtje toe.

Gebruik  vetfase

Huidtype/huidconditie‍: elk huidtype, Haarverzorging

Oplosbaarheid: in olie

Gebruik concentratie‍:   4,0-12,0%

Opmerking/aanvullende info‍:    Om ervoor te zorgen dat Conditioner Green zijn volledige potentieel kan ontwikkelen, moet de formulering een bufferoplossing van melkzuur en natriumlactaat bevatten.

  • heartbleed-safe-logo
  • Jabonitos de Oros

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2008 - 2022 avantgardecosmetics | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel